Alco2jet är SodaStreams gaspatron till sodastreamers. Denna gaspatron fungerar ypperligt till de flesta kolsyremaskinerna på marknaden, bl a Wassermaxx och SodaStream. Behållaren Alco2jet är gjord av lätt men stark aluminium, vilket gör behållaren smidig att använda. Naturligtvis uppfyller Alco2jet europeiska säkerhetsföreskrifter med bravur. En behållare Alco2jet rymmer co2 som räcker till ca 50 liter kolsyrad dryck.

Gillar du kolsyrade drycker som sodavatten eller smaksatt bubbelvatten i stil med läsk? Då är det en god investering att köpa en kolsyremaskin till hemmet. Det finns ett stort utbud av kolsyremaskiner på marknaden idag, då intresset för hemgjort mineralvatten har ökat drastiskt de senaste åren. Det finns som sagt många maskiner på marknaden som kolsyrar ditt vatten effektivt, välkända märken är Wassermaxx och SodaStream.Det finns också olika bordsvattenaromer att smaksätta det kolsyrade vattnet med. Sodastream har 3 smaker, AGA Wassermaxx har 4 riktigt goda och Aromhuset har 16 jättegoda som man kan köpa fraktfritt och få hem i brevlådan Här.
En sodastreamer hittar man i elektronikbutiker, stora varuhus och naturligtvis i webbshoppar. När man köper en kolsyremaskin brukar man köpa det som ett paket med alla nödvändiga tillbehör inkluderade för att man ska kunna gå hem och kolsyra sitt vatten redan samma dag. Nödvändiga tillbehör är gaspatron, en eller två PET-flaskor och smaksättare om man nu vill ha sitt bubbelvatten smaksatt.

Priserna för sodastreamers varierar väldigt, men det behöver inte vara en stor investering. Det finns billiga varianter för 5-600 kronor som fungerar hur bra som helst. Sedan finns det givetvis betydligt dyrare varianter med fräcka designs och speciella egenskaper. Man kan till och med installera en kolsyrekran direkt i vasken om man vill ha sitt bubbelvatten riktigt lättillgängligt, men en sådan installation är förstås lite mer omfattande än att köpa en vanlig sodastreamer.

Hur mycket kolsyra en viss maskin ger varierar, det finns modeller som ger stora bubblor, andra mindre, vissa ger mycket bubblor, andra färre. Sedan finns naturligtvis sodastreamers där man själv kan välja vilken mängd och typ av bubblor man är sugen på.

När man har införskaffat sin sodastreamer så behöver man i regel bara köpa nya gaspatroner och smaksättare allt eftersom de tar slut. PET-flaskorna diskar man efter användning och kan återanvändas. En gaspatron brukar räcka till mellan 50-60 liter vatten, så hur länge en patron räcker för dig beror helt på hur mycket kolsyrat vatten du dricker.

Kolsyrat vatten är mer eftertraktat än någonsin, allt från mineralvatten till läsk säljs som aldrig förr och detta har naturligtvis en negativ effekt på miljön. Istället för att köpa färdig läsk eller mineralvatten som har fraktats världen över och därmed orsakat onödiga miljöutsläpp och avfall, är det smart att börja göra sina egna kolsyrade drycker hemma istället. Vattnet kommer från kranen och plastflaskorna man behöver kan återanvändas i näst intill oändlighet.

När ens gaspatron tar slut får man köpa en ny, eller byta in den tomma mot en ny, full. Det blir betydligt billigare att byta in eller fylla på sin gaspatron än att hela tiden köpa nya. Det är dessutom onödigt att samla på sig en massa tomma gaspatroner som inte gör någon nytta. Man brukar kunna fylla på, eller byta ut, sin gaspatron hos sin återförsäljare och på Q8 bensinmackar. En påfyllning av Alco2jet brukar kosta under 100 kronor.

För att aldrig stå utan kolsyra bör man ha 2 kolsyreflaskor, tar kolsyran slut bytar man bara och sedan har man god tid på sig för kolsyrebyte i butiken.