Mineralvattnet Ramlösa skänker hälsobefrämjande effekter

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Det här är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det enbart rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt en aning utstickande och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

sodavatten

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du ont i magen, kolik, alternativt är du måhända aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor som legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande verkning. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda bot på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är likaså något som kan vara gott för hälsan för den är väldigt grann. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att promenera i denna park, och måhända tar du en liten paus där du självklart dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man erinra att vatten är enormt bra för oss människor. Detta I synnerhet om man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man handlar mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det medföra att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man faktiskt mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer därför att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt kostsamt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att investera i en kolsyramaskin. Det här är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte exkludera det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom inhandla Ramlösan sporadiskt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga besvär för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, även krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt kul.