Jag tar snabbt upp de olika trenderna och skeenden med mineralvatten och källvatten och dess vidareutveckling med kolsyrat vatten med eller utan smaksättning och den trend med kolsyremaskiner med olika sodastreamers som finns på marknaden.

Människan består till 70 % av vatten så det är inte konstigt att vatten i alla former är av intresse för oss. Det är allt från mineralvatten och var i landet källvattnet kommer ifrån, i denna kölvatten har det kommit en uppsjö av produkter som sodastreamer, vattenautomater och kylskåp med kolsyremaskin inbyggd.

Mineralvatten endast för vuxna !

Mineralvatten har seglat upp som ett alternativ dryck för många, i debatten om vikten av att ha en bra vätskebalans.

Jag själv har lite svårt för dessa produkter. Har väl dåliga barndomsminnen av dessa flaskor av Ramlösa mineralvatten, ingen höjdare när man var ett barn. Man ville då gärna dricka kolsyrat läsk eller lemonad som det hette då. Har tagit reda på lite fakta om denna anrika varumärke.

Ramlösa är Sveriges naturliga mineralvatten med traditioner sedan 1707. Naturligt mineralvatten är den finaste beteckningen ett vatten kan få.

När en ny flaska Ramlösa når din hand har 70 års arbete kommit till sin ände. Det är nämligen så lång tid det tar för vanliga vattendroppar att vandra från jordskorpan till källan på 90 meters djup. På sin väg genom berggrunden mineralberikas vattnet samtidigt som det renas. Vattnet tappas sedan på flaska direkt vid källan och kolsyras lätt.

Tiderna förändras och nya trender kommer och går.
Den stora skillnaden mellan naturligt mineralvatten och källvatten är att halten av mineraler inte behöver deklareras. Ramlösa lanserade sitt källvatten i flaska för försäljning till den breda befolkningen.

Deras mineralvatten var vanligt förekommande på de stora som små företagsmötena runt om i landet. Många andra bryggerier tog fasta på denna trend och lanserade diverse mineralvatten och källvatten produkter.

Dagens bryggerier följer trenden
Många har insett att vatten är viktigt för att vi ska må bra. Dagens bryggerier är väl medvetna om vad sker och vad som ligger rätt tiden. De har tagit fram olika smaker på sina mineralvatten – källvatten produkter.

Man försöker även begränsa antalet kolhydrater och kalorier i sina produkter. Deras medvetna satsning har gjort dom attraktiva för den trendiga konsumenten.

Kolsyra själv ditt vatten !
Många konsumenter tycker som jag att det blir godare att blanda till sin eget ” vatten “, genom att kolsyra själv. Detta har funnits möjlighet till i många årtionden med olika typer av kolsyremaskiner.

Sodastream är en av dessa alternativ, och de har nu blivit inne igen efter några års frånvaro från marknaden. Så nu kan alla göra sin egen mineralvatten, efter tycke och smak.