Wasser Maxx är Soda Streams största konkurrent

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett bra tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev riktigt populära.

Sodastream är givetvis Wasser Maxx största konkurrent och lever gott på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock också väletablerade och står sig ganska bra mot Sodastream tack vare hög kvalité och lite lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister på kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, även till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten direkt ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har även vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, samt gör det extra friskt och fräscht varje gång man vill dricka lite bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar rymma kolsyra för ca 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare jämn kvalitet och konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass stor medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra enligt – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet innehåller lika mycket och båda cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att använda till båda märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas och användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är slut lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga gör inte bara Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer och ypperlig kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken innehåller socker eller sötningsmedel, därutöver har de två klassiska cideressenser. Andra företag som är framgångsrika på aromer och essenser är Aromhuset med sitt goda jättesortiment, Sodastream och Bob.

Kolsyrat vatten är dyrt att handla i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ca 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man rätt så snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att slösa pengar på dyra flaskor vichyvatten kan man göra sitt eget, som blir precis så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare och mer miljövänligt.

Senaste nytt: Wasser Maxx är uppköpt av SodaStream, Aga:s nya maskin har varumärket Aqvia.